divendres, 29 d’octubre del 2010

De l'obra el llapis balla, a l'obra de les idees.

Obra realitzada amb ceres i aiguada deixant-se portar per la música.



Després he tingut que fer de l'anterior obra una de nova, més realitzada i pensada amb un títol. El títol de la meva obra és: 'Les idees'. Perquè he pensat que totes les idees tenen formes diferents depenén de com siguin i depenén de la persona que els té. Per exemple: una idea pot ser rodona, es a dir perfecte.
Les idees sorgeixen d'una ment en blanc (la cartolina) i  dins d'aquestes idees hi ha una gran varietat de pensaments que estàn representats amb les línies i els colors fets amb les ceres i l'aiguada.


divendres, 22 d’octubre del 2010

Blogs d'aula.

-Blogs d'aula del professor: La funció principal que se li sol donar és proporcionar als alumnes informació, proposar activitats complementàries, donar instruccions per a tasques diverses, mostrar recursos multimèdia i enllaços a llocs d'interès, mostrar mitjançant recursos multimèdia activitats realitzades a l'aula, etc.

- Blog de professor-alumne: pot ser un quadern digital que agrupi les informacions del professor i les entrades dels alumnes en les quals publiquen algunes de les activitats d'aula.

- Blogs d'aula de l'alumne:
Poden tenir funcions com les següents:
 - executar les tasques proposades pel professor en el seu blog d'aula, on l'alumne pot trobar informacions, instruccions, consells i recursos.
 - carpeta d'aprenentatge(portafoli) digital: mostres de treballs significatius en una determinada assginatura(pot ser la funció o una de les funcions del blog de tutoria.)
 - guia de navegació: per informar sobre llocs i recursos d'interès relacionats amb la màteria i comentar-los.
 - guia de recursos per al blog: per informar d'aplicacions usades en el blog, trucs, consells, etc.
 - desenvolupament de temes de lliure elecció: aficions, notícies d'actualitat i opinió, teconologia, etc.

Blogs educaitus.

-Blogs de centre: poden presentar diverses modalitats. Generalment, consisteixen en revistes digitals, que integren textos informatius, d'opinió, de creació, testimonis gràfics d'activitats realitzades dins o fora del centre;difonen programes educatius com ara d'animació a la lectura.

-Blogs destinats a seminaris i cursos de formació en TIC per el professorat: els professors que imparteixen cursos o coordinen seminaris de formació en TIC solen usar blogs i wikis com a recurs perquè els assistents puguin tenir les informacions i tutorials a disposició seva de manera permanent. 

-Blogs de professors(individuals): s'inclouen en aquest apartat els blogs de professors destinats a comunicar les seves reflexions sobre educació, sobre metodologia en àrees concretes, sobre les TIC en l'educació, etc; per donar notícia de recursos que troben i proven.

dijous, 21 d’octubre del 2010

La meva pel·lícula de blanquerna.

 

 Aquest vídeo està fet amb el programa Movie Maker i mostra imatges de blanquerna. Dura un minut i la cançó que s'escolta le trobada al jamendo.
Mai havia fet un video així i la veritat que saber fer-ho és útil i fàcil. Trobo que el programa Movie Maker no és gaire complicat encara que el principi costa saber com retallar però una vegada saps la utilització de cada icono està tot fet! 

dissabte, 16 d’octubre del 2010

Vídeo i educación.

Vídeo y educación és un llibre de Joan Ferrés. Només hem tingut que llegir i comentar a classe el capítol 1 en el qual es desenvolupa el tema del llenguatge audiovisual.
En aquest capítol, per entendre la importància d'un bon llenguatge audiovisual es comenta la diferència entre l'hemisferi dret i l'hemisferi esquerra.
L'esquerra: és la part que tota persona té més desenvolupada perquè és la que a l'escola i a la societat es fa servir. Seria la zona del cervell amb la qual estudiem i guardem tots els conceptes d'aprenentatge literal es a dir, on trobem el llenguatge més escrit.
El dret: és l'hemisferi de les emocions. A la societat no se li donà tanta importància però la té. Tot el que ens emociona o ens fa sentir d'alguna manera passa a l'hemisferi dret. La societat l'utilitza molt a través del llenguatge audiovisual per manipular-nos. Per exemple: la majoria d'anuncis estan estudiats i fets amb l'hemisferi dret perquè tenen una gran estratègia per manipular-nos i convèncer a la societat.

Cal saber, que el llenguatge audiovisual funciona només amb emocions (hemisferi dret). Aquest llenguatge no es bo per transmetre dades, perquè les dades es recorden més per escrit.
A classe ho hem pogut observar amb dos videos:
 El primer era sobre la història de Catalunya el qual, no parava de transmetre dades i tota l'estona explicava coses tant si eran importants com si no ho eren. Amb aquest video era gairebé impossible enrecordar tot el que volien transmetre. Aquest, estava fet amb l'hemisferi esquerra.
Per altre banda, el segon video en el qual només hi apareixien imatges i sons. Cautivava tota la nostra atenció. La idea de amistat i generositat que volia transmetre el video de seguida es podia comprendre. Aquest, estava fet amb l'hemisferi dret i tenia una finalitat molt bona i aconseguida.

dijous, 14 d’octubre del 2010

Una ciutat abstracte.

-         Reflexió:
Quan vaig començar a fer la meva planxa de fang tenia una espessa idea del que volia representar. Però a mesura que anava utilitzant objectes per texturar i veia l’emprenta que deixaven al fang em sorgien noves idees que completaven aquella espessatat del principi.
Ha estat una activitat imaginativa i molt investigadora en la qual cadascú ha pogut representar el que vol.
Jo he representat una ciutat, diferènciada en dues parts: la més urbanitzada amb figures geomètriques i la part de les afores amb textures més naturals i desiguals. Les línies corbes són les carreteres que fan d’unió entre les dues parts  i per això el meu objecte és un cotxe com a medi de transport privat per poder arribar d’una part a una altre i perquè aquest objecte és d’alló més habitual a les ciutats.


dissabte, 9 d’octubre del 2010

Capacitats condicionals o capacitats físiques bàsiques.

Quan parlem de capacitats condicionals o capacitats físiques bàsiques, ens referim a la força, la resistència, la velocitat i la flexibitat. Tot això, beneficia la nostra salut i ens es útil per a la vida quotidiana.

 La força: podem manipular objectes. Els ossos forts estàn ben desenvolupats i tenen menys riscos a patir lessions.
 La velocitat: ens és útil per realitzar bé qualsevol moviment.
 La flexibilitat: cal tenir flexibilitat perquè sinò en tenim això pot provocar problemes posturals (columna vertebral).

-Quina relació n'hi ha entre capacitats condicionals i habilitats motriu?
que necessitem totes les capacitats condicionals per a fer qualsevol activitat/ Els dos conceptes van junts, les capacitats condicionals són necessàries per adquirir qualsevol habilitat.

-Relació capacitat condicional en l'àmbit social: el fet de poder-nos valdre per nosaltres mateixos.
Un nen que no es relaciona amb els altres pateix perquè no té un mínim d'habilitats.
El més important en l'etapa infantil és l'estat emocional. A través de l'educació física es pot integrar a tothom en el mateix grup i fer diferents activitats molt riques perquè tothom pugui disfrutar-les. Aquesta tasca és del professor! Nosaltres com ha futurs mestres haurem de veure primer en un nen allò que fa bé i dir-ho. Desprès haurem d'observar allò que cal millorar i intentar millorar-lo a través de diferents dinàmiques.