dijous, 30 de setembre del 2010

Diferència entre WIKI i BLOC.

BLOC:
  • El contingut: és estàtic. En les entrades del bloc es ponden fer modificacions i tenen una entitat independent les unes de les altres.
  • És cronològic, per tant les entrades s'ordenen cronològicament i cadascuna porta inscrita la data de publicació. Això fa que la lectura sigui similiar a la de un pergamí.
  • Mode discussió: els blocs tenen l'opció d'activar o desactivar l'opció dels comentaris.A través dels comentaris es creen petites comunitats de bloggers i els visitants amplien, puntualitzen...les idees de l'autor del bloc. 

WIKI:
  • El contigut: és dinàmic. Els continguts s'estructuren per pàgines que es troben en el menú de navegació lateral. Aquests contingunts es troben en constant actualització i revisió. Per tant, es van enriquint amb noves aportacions. 
  • És intemporal, les pàgines s'editen i es revisen en funció dels continguts, però no de la data de publicació, que en els wikis queda oculta. 
  • Mode document: un wiki és un espai de coneixement compartit on els usuaris fan les seves aprotacions i les posen a disposició de la resta. Aquesta relació es produeix en les tasques d'edició.

dimecres, 29 de setembre del 2010

John Cage 4' 33"




De vegades, un silenci és molt més eficaç que la millor de les melodies.

Apunts de música (2).

Audició és escoltar música.
Tres verbs dins de la paraula audició: escoltar, sentir i entendre.

Cal diferènciar el terme escoltar del terme sentir. Escoltar és un acte voluntari que requereix atenció. Per altre banda sentir és un acte fisiològic. Els nens de 0 a 6 anys cal ensenyar-los ha escoltar.

Dues maneres de fer audició amb els nens:
-EN DIRECTE(tenir la possibilitat de què sentin música davant seu). Això s'aconsegueix anant a un concert. Sinó es pot anar de concert que vinguin els músics a l'aula. Haurem de fer fotos per el racó de música, per enrecordar el concert. Si per qualsevol cosa no podem fer que els músics vinguin a classes haurem de buscar a un pare o familiar dels nostres alumnes perque ens pugui fer una audició en directe.

-ENREGISTRADA: CD, DVD(millor encara perquè és amb imatges).

En una audició RECONÈIXER és important. Per aquest motiu els CD's infantils els hi agraden ja que, les cançons que ells saben els hi proporcionen tranquilitat i seguretat. Si els hi fiquem una cançó que mai han escoltat haurem de fer alguna cosa per captar l'atenció dels nens.

Quan escollim una cançó...han de ser fragments curts perquè no es facin aburrits. I ens hem de preguntar el perquè d'aquesta cançó, música? i quina és la finalitat d'aquesta?

Ha classes hem fet una activitat amb uns mocadors. Haviem de moure el mocador segons les veus que hi sortien a la cançó 'de les fadas'. Quan només hi havia una veu el mocador era el terra i es movia però sense separar-se del terra a mesura que augmentava el nombre de veus que cantaven el mocador s'anava airejant.
M'ha semblat una bona activitat per fer amb nens i crec que és un bon recurs per fer que captin l'atenció de la mestre i perquè escoltin la música que els hi posem.




dimarts, 21 de setembre del 2010

Canço: El cargol.

Do, re, mi al jardí
mi, fa, sol
hi ha un cargol,
fa, mi, re
molt lleuger,
mi, re, do
tot rodó.

Do, si, la
se'n va anar,
si, la, sol
ell tot sol
la, sol, fa
a viatjar,
mi, re, do
cap al Japó.



Hem de saber diferenciar els diferents TEMPOS:

Andante i Moderato= temps naturals,moderats.
Allegro i Presto= temps ràpid.
Lento i Alagio=temps lent.

Principis musicals.

Què és la música? l'art dels sons ordenats o és so humanament organitzat.

SOROLL i SO:

Soroll: so que ens molesta. És un so o un conjunt de sons que no són produïts ni per la veu de persones o d'animals ni pel so d'un instrument musical. Acostumen a ser desagradables.
So:és una sensació auditiva o un vibració de l'aire que es produeix amb moviment.
Quan el so té una intenció ja és música. Però quan el nen pica la taula(exemple) i no té cap intenció(només fa soroll), està explorant.

LLISTA DE SONS QUE ESTAN AL MON DELS INFANTS:

la veu
les claus
animals
vehicles
aixeta d'aigua
vent
instruments
timbre
la pluja
...

Aquests sons s'han d'adjectivar!!!
bup-bup(gos): curt,agut i ràpid.
guau-guau(gos): greu,lent.
vent: vibrant, suau i tranqul.
cop de porta: sec,curt i fort.

L'educació física al llarg del temps.

L'educació física comença a Grècia com a educació i per poder arribar a tenir un cos perfecte.
A Roma, és més per entretanimet(gladiadors).
A L'edad mitjana comença la dansa com a activitat física.
A la Renaixença per a la concentració dels nens en els estudis es comencen a fer jocs de pilota, activitat a les corts, i segueix la dansa...

Modernisme s'inicià la relació entre l'activitat física i la salut, l'educació amb la natura i el desenvolupament intelectual amb el físic)es comencen a crear taules gimnàstiques al segle IXX.
Al segle IXX al Regne Unit Thomas Arnold va fer del joc una manera d'educar.
Sorgeix el fútbol, el rugby..Apareixen també els primers grups esportius.

L'esport és una creació anglesa, una eina per educar (IXX).
En aquest mateix segle apareixen les escoles gimnàstiques.

Sobre la PSICOMOTRICITAT es comença a parlar ja a finals del segle IXX, vinculada en l'àmbit de la psicologia i la medicina. La psicomotricitat són tècniques que venen de l'àmbit pricològic. És la relació entre físic i el desenvilupament mental.

A Espanya al s.XX fins al final de la guerra civil espanyola. Hi havia un decret perquè hi haguès a l'educació com a mínim una hora de gimnàstica per la salut i el rendiment acadèmic.

Als anys 70 es crea l'INEF a Madrid, el professor d'educació física comença a fer diversos estudis. A l'any 1990 entra en vigor la LOGSE. Per primera vegada en la història l'educació física és reconeguda a primària com a àrea educativa. Amb la LOGSE es converteixen amb mestres que rebén una educació generalista (per poder ser tutor) però es poden especialitzar en educació física.


L'EDUCACIÓ FÍSICA integra totes les corrents corporals i motrius per educar.

dimecres, 15 de setembre del 2010

La panera dels tresors. (Plàstica)

Aquesta activitat es fa per nens d’ entre  6 i 12 mesos ja que el primer any de vida és molt important per el desenvolupament intern. 
Aquesta activitat es fa amb una cistella plena de diferents objectes de la vida quotidiana. Objectes amb materials que es troben a la natura com per exemple: la fusta, el metall, la goma, la pell, el paper...
Aquests diferents materials presenten una gran gama de diferents colors, olors i sabors. Els objectes han de tenir  bona higiene i no poden portar peces petites o parts punxants.
A partir d’aquesta gran panera els ulls, les mans i la boca treballen coordinadament per descobrir les característiques dels diferents objectes. Exploren molt amb la boca perquè és l’òrgan que els ofereix més informació.
 A més aprenen i descobreixen diferent sons i ha combinar dos objectes alhora. La imitació entre dos nens també és una font d’aprenentatge per aquest motiu és bo que un nen jugui rodejat d’altres nens.
L’objectiu d’aquesta panera dels tresors és completar las diferents sensacions. Perquè aquesta cistella aconsegueix ficar el món a les seves mans i ensenyar-los  la varietat i la bellesa d’aquest. 

Activitat 1

Edu3.cat



Idees més rellevants del vídeo:
Els ordinadors són màquines de fer càlculs, però ara són també maquines per comunicar-nos.  Al principi només  treballaven amb números, però amb els anys es va afegir el text i        l’ hipermèdia que és quan a més a més de text tenim imatges amb sons i animació. En un hipermèdia els elements es relacionen entre si a través dels enllaços.
La comunicació interactiva de l’ordinador i el ratolí es crea a base de grafismes i símbols visuals. Els primers programes interactius van aparèixer els anys noranta amb el CD-ROM.
Gràcies a Internet la interacció es pot fer amb altres persones intercanviant missatges, treballant en equip i compartint interessos.


dimarts, 14 de setembre del 2010

Resum de grup: Fer silenci. Assignatura COED.


Resum del capítol 5: Fer silenci.

L’art de saber escoltar requereix fer silenci que és el títol d’aquest text.
L’Escolta necessita la pràctica del silenci. No tan sols del silenci físic, sinó que també del silenci interior; que és el més difícil de controlar.
Fer silenci no es tracta només d’estar callat, sinó que demana tota l’atenció cap a l’emissor. El receptor és la persona que interposa obstacles més greus per seguir una conversa i quan torna a escoltar ja ha perdut el fil.
Silenci és posar la ment en blanc, cosa difícil ja que normalment tenim la sensació de no poder deixar de pensar. Així doncs per poder escoltar detingudament cal fer silenci i practicar la contenció mental.
El pitjor mal és la dispersió i el més necessari per l’escolta és dominar la facultat imaginativa i la capacitat de fantasia.

Paraules clau.
Escoltar, fer silenci, silenci físic, silenci interior, absència de paraules, creació interior, receptor, imaginació, dispersió, interferències, veu i ment.


Raquel Rojas Alejandre,
Andrea Ribas Galvin,
Laura Verdugo Trevín,
Aïda Vallejo Claret  y
Silvia Pastor Molina.

dilluns, 13 de setembre del 2010

Presentació personal.

Hola!

Sóc la Silvia Pastor i aquest any he començat una gran etapa de la meva vida.
Fa anys que tinc clar alló que realment vull estudiar i a la fi, després d'un llarg batxillerat i d'una llarga selectivitat estic aquí, a BLANQUERNA!!
De moment encara que només porto una setmana estic molt contenta amb la meva decisió i crec que tot el que aprendre serà útil pel meu futur professional.

En aquest blog (que intentaré portar al dia) escriure tot alló que aprengui durant aquest primer semestre i si aquesta eina de treball amb resulta adequada pel meu aprenentatge la faré servir durant tot l'any.